У ЄС визнають, що до цих пір не мають спільної енергетичної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС визнають, що до цих пір не мають спільної енергетичної політики

Енергетика
202
Голова Представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра відзначає, що енергетична сфера дотепер не стала спільною політикою Європейського Союзу. Про це голова Представництва ЄК в Україні заявив сьогодні на прес-конференції в Києві, присвяченій початку головування Чеської Республіки в ЄС.
"На жаль, дотепер енергетична сфера ще не стала спільною політикою Європейського Союзу", - відзначив Ж.М.Пінту Тейшейра.
У той же час голова Представництва Єврокомісії підкреслив, що остання газова криза стала для Європи гарним уроком, який приведе до більшої координації спільних дій у галузі енергетичної безпеки. У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Чехії в Україні Ярослав Башта відзначив, що під час свого головування в ЄС країна зосередить зусилля на розвитку внутрішнього енергетичного ринку Європи. Зокрема, мова йде про забезпечення його прозорості, що, на думку посла, є передумовою для надійного забезпечення поставок енергоносіїв у Європу.
"Ми також почнемо діалог про введення єдиного тарифу для транскордонної передачі електроенергії. Для ЄС сьогодні актуальним стало питання про заощадження енергоресурсів та адекватну заміну імпортованих енергоресурсів іншими, зокрема і заснованими на нових технологіях", - повідомив Я.Башта.
Він також відзначив, що так звана "газова війна" містила більш небезпечні для ЄС наслідки, ніж, наприклад, недавній грузино-російський збройний конфлікт. "Газові протиріччя вплинули на дві третини європейських країн, тривали три тижні, і це був найбільший конфлікт у газовій сфері за останні 10 років", - підкреслив посол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас