Заєць: Обама натякнув Росії на завершення ери енергетичного шантажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заєць: Обама натякнув Росії на завершення ери енергетичного шантажу

Енергетика
4291
Слова нового президента США Барака Обами під час інавгурації про необхідність зменшити енергетичну залежність США і про те, що нинішні методи використання енергоносіїв зміцнюють ворогів США, можна трактувати як натяк для Росії на завершення ери енергетичного шантажу в міжнародній політиці. Так вважає народний депутат України, перший заступник голови Української народної партії Іван Заєць. Про це повідомили у прес-службі УНП.
На думку Івана Зайця, Україна отримує додаткові шанси бути почутою не тільки в Європі, яка вже цього року відчула наслідки енергетичної газової агресії Росії, але і в США, які повинні бути зацікавлені в тому, щоб Кремль не відновив статус монополіста з постачання енергоносіїв.
"Україна повинна була б інтенсифікувати співпрацю з державами так званої "балто-чорноморської дуги" у питаннях координації енергетичної політики у відносинах з Росією", - вважає І.Заєць.
Він також відзначив, що під час газового протистояння з Росією склалася унікальна ситуація, коли співпали інтереси США, Великобританії, країн Балтії, Північної Європи, України, Білорусі, Польщі у питаннях протидії спробам Росії поставити під повний контроль шляхи постачання енергоносіїв до Європи.
"Сьогодні ми можемо зробити Росію залежною від волі країн-транзитерів і споживачів, навчивши російську сторону діяти в межах правил цивілізованого ринку, а не політичних амбіцій нової імперії", - резюмував І.Заєць.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас