Прокуратура вимагає від "Київенерго" не відключати від тепло- та енергопостачання "Київводоканал" через борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура вимагає від "Київенерго" не відключати від тепло- та енергопостачання "Київводоканал" через борги

Енергетика
298
Прокуратура Києва вимагає від енергопостачальної компанії "Київенерго" не відключати від тепло- та енергопостачання компанію "Київводоканал" через борги. Про це говориться в повідомленні прес-служби прокуратури.
Зокрема, у своєму протесті прокуратура вказала, що згідно із законом "Про питну воду і питне водопостачання" категорично забороняється відключення об'єктів питного водопостачання і водовідведення від систем енергопостачання.
Крім того, прокуратура вказала на порушення норм закону "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", згідно з яким громадяни мають право на безпечні для здоров'я і життя харчові продукти, питну воду, умови праці, навчання, виховання, побуту, відпочинку, навколишнє природне середовище, а також закону "Про теплопостачання", що забороняє відключення від систем енерго-, газо- і водопостачання об'єктів життєзабезпечення та стратегічного призначення.
Як повідомляло агентство, раніше "Київенерго" заявила про намір почати обмеження електропостачання "Київводоканалу" з 10:00 27 січня у випадку, якщо не буде погашена заборгованість за спожиту ним електроенергію.
"Київенерго" почало відключення від тепло- і енергопостачання установ і комунальних підприємств, що мають найбільшу заборгованість за надані компанією послуги.
За даними "Київенерго", у цілому борг за тепло та електрику перед компанією перевищує 1,3 млрд. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас