ExxonMobil склала прогноз по джерелах енергії на 20 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ExxonMobil склала прогноз по джерелах енергії на 20 років

Енергетика
1953
Поставки нафти ОПЕК до 2030 року складуть близько 2,2 млрд. тонн на рік. Такі дані наводяться в довгостроковому прогнозі розвитку енергетики "The Outlook for Energy. A View to 2030", складеному компанією Exxonmobil, повідомляє ІА "Туран".
Згідно з документом, викопні види палива в розглянутий період як і раніше будуть забезпечувати близько 80% потреб людства в енергії, причому на нафту та газ припаде близько 60%.
Світовий попит на рідкі види палива, за прогнозом, зросте з нинішнього рівня 86 млн. бар. нафтового еквівалента (н.е.) на рік до 108 млн. бар. н.е. в 2030 році. Цей попит буде задовольнятися з різних джерел, але головним чином завдяки нафті.
Більша частина попиту буде забезпечуватися за рахунок поставок нафти із країн ОПЕК, зростання яких до 2030 року передбачається із сьогоднішнього рівня 1,45 млрд. тонн н.е. на рік до 2,1-2,2 млрд. тонн н.е. на рік. Враховуючи значну базу запасів і виробничі потужності, досягнення цього рівня можливо, однак для забезпечення надійних і доступних за ціною поставок важливі доступ до запасів і своєчасні інвестиції, відзначає Exxonmobil.
Споживання природного газу, одного з основних енергоносіїв, буде зростати найбільш швидкими темпами (приблизно на 50% до 2030 року в порівнянні з нинішнім рівнем), що відбиває його переваги як ефективного та екологічно чистого ресурсу для виробництва електроенергії.
Ядерна енергетика і поновлювані джерела палива будуть розвиватися швидкими темпами, і до 2030 року разом будуть забезпечувати близько 20% виробництва електроенергії в країнах, що не входять в ОЕСР (Організацію економічного співробітництва та розвитку).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас