"РосУкрЕнерго" хоче подати до суду на "Нафтогаз" у випадку відчуження її газу у ПСГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"РосУкрЕнерго" хоче подати до суду на "Нафтогаз" у випадку відчуження її газу у ПСГ

Енергетика
394
Компанія "РосУкрЕнерго" направила лист Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", у якому попереджає український холдинг про намір звернутися до суду, у випадку відчуження приналежних РУЕ обсягів природного газу в підземних сховищах України.
Про це Українським Новинам повідомило інформоване джерело в "РосУкрЕнерго".
Воно, зокрема, підтвердило вірогідність листа, який раніше був опублікований в ЗМІ.
Згідно з документом, підписаним головою ради директорів Ларсом Хаусманном, РУЕ інформує "Нафтогаз", що акціонери компанії не ухвалювали ніякого рішення про продаж газу, рада директорів також не ухвалювала якихось рішень із цього приводу, а також не давала повноважень менеджмент РУЕ на підписання таких контрактів.
"Таким чином, будь-яке відчуження або заборона обігу цього газу будь-яким шляхом, що суперечить контрактам... укладеним між нашими компаніями 29 липня 2007 року, приведе до здійснення тяжкого злочину, який не залишить нам іншого вибору крім ініціювання юридичних і кримінальних процедур відповідно до законодавства Швейцарської Конфедерації заради захисту бізнес-інтересів "РосУкрЕнерго", - говориться в листі.
Джерело також повідомило, що обсяги газу "РосУкрЕнерго" в українських ПСГ становлять більше 10 млрд. куб. м.
Згідно з доповненням № 1 до контракту "Нафтогазу" і російського "Газпрому" від 19 січня по транзиту газу, яке раніше було оприлюднено ЗМІ, "Газпром" має право на проведення в січні-лютому 2009 року авансових платежів за транзит в 2009-2010 роках у розмірі до 1,7 млрд. доларів.
"Нафтогаз" зобов'язується використовувати ці кошти на оплату відступлених йому прав вимог "Газпрому" і його дочірніх і афілійованих компаній до "РосУкрЕнерго".
Як повідомляло агентство, 22 січня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що "Нафтогаз" придбав близько 11 млрд. куб. м газу, що знаходиться в українських ПСГ, за ціною 153,9 долара за тис. куб. м у російського "Газпрому", а не компанії "РосУкрЕнерго".
Станом на 16 січня "РосУкрЕнерго" належало близько 10-11 млрд. куб. м газу.
19 січня "Нафтогаз" і "Газпром" підписали контракти про постачання газу в Україну і його транзит на 2009-2019 роки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас