Названі найкращі міста для купівлі нерухомості у 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі найкращі міста для купівлі нерухомості у 2009 році

Нерухомість
15562
Асоціація міжнародних інвесторів у нерухомість, що об'єднує близько 200 інвестиційних організацій з 21 країни світу, опублікувала топ-10 міст, найбільш привабливих з погляду придбання нерухомості.
У нижчеподаному рейтингу можна виявити два основні тренди. У містах, чиї ринки найбільшою мірою постраждали від кризи, можна придбати нерухомість за зниженими цінами із упевненістю в їхньому наступному зростанні. Ті ж міста, які виявилися меншою мірою піддані економічній рецесії, сприятливі для довгострокових інвестицій, оскільки їх ринки нерухомості демонструють стабільність.
№ 1. Вашингтон
Одним із ключових факторів, що впливають на розвиток ринків житлової і комерційної нерухомості, є рівень безробіття. У Вашингтоні, де розташована безліч урядових закладів, цей показник є найбільш низьким у країні і становить 4,1% (у середньому по США – 7,2%). Сприятливий вплив зробить і план президента Барака Обами зі стимулювання національної економіки в розмірі $1 трлн.
№ 2. Лондон
Британська столиця – це ринок відкритих можливостей. Ціни на житло в центрі Лондона знижуються в середньому на 3,5% щомісяця, темпи зниження в сегменті комерційної нерухомості становлять близько 2% на місяць. Навіть якщо Великобританія буде переживати спад, у Лондоні інвестори будуть відчувати себе цілком комфортно в довгостроковій перспективі.
№ 3. Нью-Йорк
Протягом довгого часу ринок житлової нерухомості Нью-Йорка протистояв економічному спаду, і вартість житла тут залишалася досить високою. Однак тепер місцеві ріелтори повідомляють, що ціни стали знижуватися, причому навіть у таких елітних районах, як 57-а вулиця або Сохо.
№ 4. Токіо
У Японії вже є досвід з подолання наслідків кризи в сфері нерухомості. Ситуація, схожа з тією, яка склалася сьогодні на світових ринках нерухомості, спостерігалася в Японії в 90-х роках. У підсумку ринок нерухомості японської столиці є одним з найбільш стабільних у порівнянні з американськими або європейськими ринками.
№ 5. Шанхай
Бурхливий розвиток китайської економіки за останнє десятиліття привів, у тому числі, до зростання темпів будівництва. Зараз на ринку нерухомості найбільшого в Китаї міста спостерігається надлишок пропозиції. Тому нерухомість тут можна придбати зі значними знижками.
№ 6. Сан-Франциско
За даними Національної асоціації ріелторів США, ціни на житло в Сан-Франциско впали в 2008 році до попереднього року на 25%. Що стосується комерційної нерухомості, то тут відзначено збільшення числа незайнятих офісних площ. У сукупності з уведенням 650 тис. кв. м нових площ в 2009 році це створює сприятливу для покупця ринкову кон'юнктуру.
№ 7. Лос-Анджелес
Торік Лос-Анджелес навряд чи можна було назвати вдалим місцем для інвестицій у нерухомість через велику кількість відчужуваної нерухомості та украй слабку купівельну активність. Однак різке збільшення числа угод купівлі-продажу житлової нерухомості, що досягло 102%, говорить про те, що ринок почав відновлюватися.
№ 8. Париж
Ціни на житло у французькій столиці виросли торік на 2,8%, а рівень незайнятих площ – 5% – є одним з найнижчих у Європі. Обвалу цін, як це відбулося в США, Великобританії та Іспанії, тут не очікується, і, крім того, Ніколя Саркозі обіцяє не допустити в країні іпотечної кризи. Таким чином, ринок нерухомості Парижа може вважатися стабільним.
№9. Х'юстон
Столиця штату Техас є привабливою з погляду інвестицій у комерційну нерухомість. За останні три роки орендна плата тут виросла на 36%. У той же час, низькі експлуатаційні видатки залучають сюди нові компанії, які, природно, потребують офісів.
№ 10. Сингапур
Сингапур є одним з найбільших портів світу, однак обсяги вантажоперевезень останнім часом різко знизилися через глобальну економічну кризу. Хоча даний фактор і відлякнув частину інвесторів, Сінгапур все-таки залишається одним із центрів зростання в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і має гарні перспективи для довгострокових капіталовкладень.
Дані Асоціації міжнародних інвесторів у нерухомість наводить журнал Forbes.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас