Експерти: Падіння на фондових ринках продовжиться, інвесторам варто вкладати у Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Падіння на фондових ринках продовжиться, інвесторам варто вкладати у Китай

Фондовий ринок
796
Курс акцій буде падати по всьому світові через скорочення попиту з боку Китаю, тому що економічне зростання у третій за розміром економіці світу уповільнюється, вважає професор Нью-Йоркського університету Ноурель Рубіні, що передбачив початок торішньої фінансової кризи. Про це повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість акцій цього року в глобальному масштабі впаде на 20% з нинішнього рівня, тому що Китай, який забезпечував 19,5% зростання світового фондового ринку, стикається з мінімальним підйомом економіки за останні 7 років, стверджує професор економіки.
Рубіні впевнений, що Китай уже перебуває на стані рецесії, хоча офіційні дані говорять про зростання ВВП на 6,8% в IV кварталі. Разом з тим, скорочується виробництво та обсяги експорту, що буде мати дуже важливі наслідки, відзначає він.
З американським економістом солідарний стратег з глобальних ринків із французького банку Societe Generale SA Альберт Едвардс, який у березні минулого року дав правильний прогноз щодо фондового ринку США. Едвардс вважає, що уповільнення економічного зростання в Китаї приведе до зниження доходів компаній, що спеціалізуються на промислових, енергетичних і сировинних матеріалах, яке може привести до проблем на розвинених ринках і ринках акцій, що розвиваються, й обрушити індекс Standard & Poor's 500 на 40%.
Разом з тим, економісти з Jpmorgan Chase & Co., Citigroup Inc., Світового банку і Міжнародного валютного фонду в один голос пророкують, що економіка Китаю цього року буде неодмінно рости, принаймні на 7%. А інвестори Джим Роджерс (Jim Rogers) і Марк Мобіус скуповують китайські акції на очікуваннях того, що заходи уряду зі скорочення процентних ставок і податкові стимули будуть сприяти економічному зростанню Китаю.
Країна, яка має $1,9 трлн. золотовалютних запасів, планує витратити не менше 4 трлн. юанів на будівництво мостів, доріг і житла, а також ввести податкові пільги для стимулювання економіки. Лідер КНР Ху Цзиньтао (Hu Jintao) обіцяє вжити додаткових заходів для підтримки стабільного зростання в умовах, коли країна стикається з “серйозними проблемами".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас