У ПФТС домінували банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПФТС домінували банки

Фондовий ринок
296
У четвер український фондовий ринок виріс на 0,7% - до оцінки 284,41 індексних пункту, хоча торги протікали дуже мляво.
За день було укладено 54 угоди на суму ледве більше 2 млн. грн.
"Помірковано позитивні настрої на світових біржах визначило сприятливе зовнішнє тло, - відзначає Олена Дегрик, трейдер ІК Phoenix Capital.- Зокрема, у США, на тлі корпоративних новин банківського сектора, торги завершилися напередодні підвищенням провідних індексів". Крім того, ф'ючерси на американські індикатори перебувають в "зеленій зоні", Азія торгується в плюсі, ростуть і ф'ючерси на європейські біржові показники.
За словами Дар’ї Терещук, фінансового аналітика компанії "Арт-Капітал", основний внесок у зростання індексу ПФТС зробили банки - "Райффайзен Банк Аваль" (+4,5%) і Укрсоцбанк (+5,5%). Однак найбільший інтерес для інвесторів, судячи з кількості угод, представляли металургійні активи - "Азовсталь" (-1,4%) і Єнакіївський металургійний завод (-2,9%).
"Новини з Китаю, у свою чергу, підтримують котирування металургійного сектора,- відзначає пані Дегрик. - Так, вчора стало відомо про те, що промислове виробництво в країні в минулому місяці підвищилося на 5,7%, тоді як очікувалося, що зростання цього показника не перевищить 4,6%".
"На корпоративних фронтах новин також домінували банки, - розповідає пані Терещук. - Укргазбанк заявив про намір збільшити статутний фонд на 687 млн. грн., до 1387 млн. грн. в 2009 р., а Окружний адміністративний суд Києва призупинив до розгляду справи по суті прийняте 20 січня Національним банком рішення про виділення банку "Надра" рефінансування в обсязі 3 млрд. грн.".
За її словами, інвестори, які зараз залишилися на ринку, очікують оцінки економічної ситуації від експертів МВФ і виконання Україною своїх зобов'язань за програмою кредитування stand by. Місія МВФ вже прибула до України для зустрічей з владою, аналізу виконання Україною умов кредитної угоди та обговорення можливості її перегляду.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас