Експерт: Інвестори українського фондового ринку очікують оцінки економічної ситуації від місії МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інвестори українського фондового ринку очікують оцінки економічної ситуації від місії МВФ

Фондовий ринок
1048
Інвестори, що зараз залишилися на українському фондовому ринку, очікують оцінки економічної ситуації від експертів Міжнародного валютного фонду (МВФ) і виконання Україною своїх зобов'язань за програмою кредитування stand by. Таку думку висловила аналітик інвестиційної групи "АРТ-капітал" Дар'я Терещук.
Вона нагадала, що місія МВФ уже прибула в Україну для зустрічей із владою, аналізу виконання умов кредитної угоди та обговорення можливості її перегляду.
За словами аналітика, у четвер, 22 січня, вітчизняний фондовий ринок виріс на 0,7%, хоча торги протікали дуже в'яло. Вона відзначила, що за день було укладено 54 угоди на суму трохи більше 2 млн. грн. Основний внесок у зростання індексу ПФТС зробили банки – "Райффайзен Банк Аваль" (+4,5%) і "Укрсоцбанк" (+5,5%), повідомила аналітик. Однак найбільший інтерес для інвесторів, судячи з кількості угод, становили металургійні активи – "Азовсталь" (-1,4%) і Єнакіївський метзавод (-2,9%), додала Д.Терещук.
Як вважає аналітик, "на корпоративних новинних фронтах учора також домінували банки". Так, відзначила вона, "Укргазбанк" заявив про намір збільшити статутний фонд на 687 млн. грн. - до 1 387 млн. грн. в 2009 році. Крім того, нагадала аналітик, Окружний адміністративний суд Києва 22 січня призупинив до розгляду справи про суті прийняте 20 січня Національним банком рішення про виділення банку ”Надра” рефінансування в обсязі 3 млрд. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас