"Газпром" має намір зайнятися освоєнням нових родовищ на арктичному шельфі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" має намір зайнятися освоєнням нових родовищ на арктичному шельфі

Енергетика
626
"Газпром" має намір зайнятися освоєнням нових родовищ на арктичному шельфі. Про це повідомили в управлінні інформації газової компанії.
"За підсумками сьогоднішнього засідання Правління ВАТ "Газпром" розглянуто питання про участь компанії в розробці шельфових родовищ, а профільним підрозділам доручено провести низку заходів у цьому напрямку", - говориться в повідомленні.
Зокрема, профільним підрозділам "Газпрому" доручено розробити і представити керівництву компанії коректування програми робіт ВАТ "Газпром" з освоєння ресурсів вуглеводнів на шельфі РФ до 2030 року. Також доручено продовжити роботу із забезпечення введення в розробку першочергових родовищ на шельфі РФ: Прирозломного нафтового родовища в 2011 році, Штокманівського газоконденсатного родовища в 2013 році і Киринського газоконденсатного родовища в 2014 році.
За оцінками "Газпрому", початкові сумарні ресурси вуглеводнів континентального шельфу Росії становлять близько 100 млрд. тонн умовного палива (т.у.п.), з яких близько 80% - газ. Основні ресурси вуглеводнів (близько 70%) зосереджені в надрах Баренцевого, Печорського і Карського морів. При цьому в надрах Баренцевого і Карського морів переважають газ і конденсат, у Печорському морі - нафта. Шельф арктичних морів рекомендований програмою робіт ВАТ "Газпром" з освоєння ресурсів вуглеводнів на шельфі РФ до 2030 року як об'єкта першочергового вивчення, підготовки ресурсної бази і формування нових нафтогазовидобувних районів.
У період 2005-2008 років приріст запасів ВАТ "Газпром" у результаті проведення геологорозвідувальних робіт на шельфі Росії склав понад 1,5 млрд. т.у.п. Очікуваний приріст запасів вуглеводнів ВАТ "Газпром" на шельфі Росії в 2009-2020 роках складе порядку 5,6 млрд. т.у.п.
У якості основних перспективних районів шельфу Росії "Газпром" розглядає шельф Баренцевого, Карського, Печорського і Каспійського морів, акваторії Обської і Тазовської губ, шельф Охотського моря, у тому числі шельф о. Сахалін і Західної Камчатки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас