Wintershall вимагає швидкої реалізації проекту Nord Stream — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wintershall вимагає швидкої реалізації проекту Nord Stream

Енергетика
526
Німецький нафтогазовий концерн Wintershall, незважаючи на закінчення газового конфлікту між Росією і Україною, вимагає швидкої реалізації проекту з будівництва газопроводу Nord Stream, передає Deutsche Welle.
"Ми повинні зробити все, щоб отримати необхідні дозволи. Ми готові інвестувати в проект необхідні суми, незважаючи на фінансову кризу", - повідомив сьогодні в Берліні член правління концерну Райнер Зеле, додавши, що "найнадійніша транзитна країна - це Балтійське море".
Дочірня фірма концерну BASF - Wintershall та "Газпром" через спільне підприємство Wingas забезпечують природним газом кінцевих споживачів в Германії. У 2008 р. обсяг постачань газу склав 30 млрд куб. м, що на 18,1% більше, ніж рік тому.
Газопровід Nord Stream повинен забезпечити постачання російського газу до Німеччини по дну Балтійського моря. Проектна потужність газопроводу складе 55 млрд куб. м. Планується, що перша нитка морського газопроводу потужністю 27,5 млрд куб. м буде введена в експлуатацію в 2011 р. Для проектування, будівництва та експлуатації магістрального газопроводу в 2005 р. була утворена компанія Nord Stream AG (первинна назва - North European Gas Pipeline Company). Акціонерами Nord Stream AG є ВАТ "Газпром" (51%), Wintershall Holding (20%), E.On Ruhrgas (20%), N.v. Nederlandse Gasunie (9%).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас