Фондові індекси АТР ростуть у четвер на очікуваннях антикризових заходів для всього світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси АТР ростуть у четвер на очікуваннях антикризових заходів для всього світу

Фондовий ринок
61
Фондові майданчики Азії демонструють у четвер зростання на очікуваннях, що антикризові заходи в країнах АТР та інших регіонах світу допоможуть послабити вплив фінансової кризи і швидше перебороти рецесію, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific, що відслідковує ситуацію на 14 ринках АТР, відіграв ранкове падіння (-0,5%) і продовжує рости. Гонконгський Hang Seng додав 1,7%, японський Nikkei 225 - 1,3%.
"Це лотерея. Державне стимулювання сприятливе для економіки і фондових ринків, але все ще залишаються серйозні проблеми, які треба вирішувати. Всі дані, що надходять, говорять про негатив", - вважає Трой Ангус з Paradice Investment Management у Сіднеї.
Опубліковані в четвер статистичні дані показали обвал японського експорту на 35% у грудні, найповільніші темпи зростання ВВП Китаю за 7 років в IV кварталі і скорочення ВВП Південної Кореї.
Президент США Барак Обама планує запропонувати "комплексний план" подолання економічної і фінансової кризи на розгляд Конгресу в найближчі кілька тижнів, заявив Тімоті Гайтнер, майбутній міністр фінансів у новій адміністрації Білого дому.
Банк Японії завершив у четвер дводенне засідання рішенням не змінювати процентну ставку і почати покупку корпоративних бондів.
Котирування паперів найбільшого європейського банку HSBC Holdings Plc, якому належать два банки в Гонконгу, підскочили на азіатських торгах на 5,3% на очікуваннях, що президент і новий уряд США оголосять про додаткові заходи заохочення кредитування. HSBC займається іпотечним кредитуванням у Сполучених Штатах.
Ціна акцій китайської фармацевтичної компанії North China Pharmaceutical Co. піднялася на 4,4%, папери Harbin Pharmaceutical Group Co. подорожчали на 3,5%. Центральний уряд Китаю разом з регіонами розробив масштабну програму інвестицій в охорону здоров'я на найближчі 3 роки, говориться в прес-релізі, розміщеному на офіційному сайті уряду КНР.
Вартість акцій виробника електроніки Hitachi High-Technologies Corp. обвалилася на 8,2% після того, як компанія урізала прогноз прибутку.
Найбільший золотодобувник Австралії Newcrest Mining Ltd. втратив 4,8% ринкової капіталізації через зрослі виробничі витрати.
Ринкова вартість другої за величиною китайської нафтової компанії China Petroleum & Chemical Corp. піднялася на 3,3% після заяви про збільшення обсягів переробки нафти на 4,5% в 2008 році в результаті зростання попиту на енергоресурси в країні.
Акції японських експортних компаній дешевшають у четвер після оголошення про скорочення японського експорту в грудні на 35%, також зниженню вартості їхніх паперів сприяє зростання курсу японської ієни в середу до максимуму з липня 1995 року (87,13 ієни за долар).
Папери другого за величиною виробника побутової електроніки у світі Sony Сorp. подешевіли на 2,6%, компанія збирається закрити один з двох заводів з виробництва телевізорів у Японії.
Курс акцій автовиробника Toyota Motor Corp. впав на 3,9%, Mazda Motor Corp. втратила 4% вартості акцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас