Металургія відігріває фондовий ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Металургія відігріває фондовий ринок

Фондовий ринок
440
Індекс ПФТС у середу впав на 1,18% - до оцінки 282,56 індексних пункту.
"Ми бачили на ринку підвищення ліквідності і пожвавлення торгів слідом за помірним оптимізмом на американському фондовому ринку, де індекси відкрилися в незначному плюсі на очікуванні активних заходів від нового президента США", - відзначає Олег Дрижак, аналітик Foyil Asset Management Ukraine.
У той же час, за його словами, ставлення до фінансового сектора залишилося негативним на тлі опублікування квартальних результатів фінансовими інститутами США та Європи: "Тому й на українському ринку інвестори продовжили розпродавати банківські активи через побоювання щодо якості їхніх кредитно-інвестиційних портфелів". Зокрема, "Райффайзен Банк Аваль" став лідером падіння серед блакитних фішок (-15,6%) в індексному кошику ПФТС.
Найбільші обсяги торгів у середу були зафіксовані по паперах "Донбасенерго" (0,66 млн. грн.), Ясинівського коксохімічного заводу (0,576 млн. грн.) і "Укрнафти" (0,472 млн. грн.). "Мотор Січ" (+1,1%) і "Західенерго" (+0,5%) надали ринку незначну підтримку.
За словами брокера інвестиційної компанії Concorde Capital Андрія Супранонка, однією з основних причин знаходження індексу в червоній зоні є відсутність інтересу західних гравців до українського ринку останнім часом. "Це пов'язане з тим, що ринки, які розвиваються, переживають сьогодні одні з найсерйозніших структурних проблем за останні кілька десятиліть, що відображається у звітах компаній-емітентів та ускладнює розвиток експортно-орієнтованих галузей", - говорить він.
Незважаючи на це, вважає експерт, є й позитивні новини, зокрема, поступовий перелом спадного тренда цін на продукти металургійної галузі. "Це сприяє поверненню не дуже великого на даній фазі, але все-таки інтересу інвесторів до ліквідних представників сектора як на ПФТС, так і на іноземних майданчиках, де торгуються українські папери", - підкреслює пан Супранонок.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас