Карасьов: Газова війна була направлена конкретно проти Ющенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карасьов: Газова війна була направлена конкретно проти Ющенка

Енергетика
2073
Кремль не робить ставки на майбутніх президентських виборах на Віктора Януковича і Партію регіонів. Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.
" Відповідно, ставка робиться на Тимошенко і на Литвина, який сьогодні є опорою владної коаліції на рівні прем'єр-міністр - парламент із залученням комуністів", - сказав експерт.
За його словами, "не секрет", що така холодна сезонна газова війна з боку Росії стосовно України була спрямована проти конкретно Віктора Ющенка, нині діючого президента України.
"Це була спроба покарати його і за відстоювання тих позицій зовнішньої політики, які проводить Ющенко, і за 2004 рік, і за ті позиції, які Ющенко відстоював у газових відносинах з Росією. Я не здивуюся, якщо найближчим часом ми почуємо знову тему імпічменту та активність комуністів у цьому напрямку. Не випадково, що на хвилі газового конфлікту саме й пролунала знову тема імпічменту та створення ТСК, що фактично відкриває юридичну можливість для імпічменту. Не випадково і те, що ця тема підтримується усередині України і не здивуюся, якщо це все координується з боку Москви", - відзначив В.Карасьов.
Він впевнений, що сьогодні Партія регіонів розуміє, як ця газова угода зменшує шанси Віктора Януковича на президентських виборах.
"Незважаючи на те, що рейтинг Тимошенко падає, проте, у прем'єр-міністра, на якого поставив Кремль, більше шансів виграти боротьбу за президентське крісло, ніж в лідера сьогоднішньої опозиції. Як буде розвиватися ситуація. Партія регіонів може знову актуалізувати питання відставки уряду. Але комуністи цього питання не підтримають у жодному разі, тому що це питання не підтримає Москва. Виходить, у ПР залишається одне - покласти свої депутатські мандати, зробити парламент непрацездатним і ініціювати парламентські перевибори", - відзначив політолог.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас