Спецслужби Чехії впевнені, що газова війна повториться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецслужби Чехії впевнені, що газова війна повториться

Енергетика
1349
Ситуація із припиненням постачання російського газу в Європу буде повторюватися. Таку думку на слуханнях нижньої палаті чеського парламенту висловили представники спецслужб Чехії.
Депутати зажадали від чеського уряду внести на розгляд весняної сесії парламенту в березні нову енергетичну концепцію Чехії.
"Ми одержали вичерпну інформацію зі служб розвідки та контррозвідки", - сказав журналістам після засідання голова комітету з безпеки Франтишек Бублан і додав, що за даними спецслужб, ситуація із припиненням постачання російського газу через територію України буде повторюватися, "це тільки справа часу".
За словами Бублана, дані чеських спецслужб свідчать про наявність комерційних і політичних факторів, які можуть спровокувати новий газовий конфлікт між Росією та Україною, повідомляє РІА "Новости".
"Політична ситуація як в Україні, так і в Росії дуже неясна, і ми не знаємо, що від цієї (газової) суперечки можна чекати в майбутньому", - відзначив Бублан.
На думку члена парламентського комітету з безпеки Єронима Тейча, нова енергетична концепція Чехії "повинна бути відповіддю на нинішню (газову) кризу і містити в собі рішення, що випливають із потреб Чехії".
Нагадаємо, через газовий конфлікт між Росією та Україною багато країн Євросоюзу, у тому числі і Чехія, залишалися без поставок російського природного газу з 7 до 20 січня.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас