ПФТС у негативній динаміці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС у негативній динаміці

Фондовий ринок
216
Хвиля нового шторму на фінансовому ринку схоже докотилася й до ПФТС - падіння на фондовому ринку набирає оберти. Індекс ПФТС за підсумками дня знизився на 1,01% - інвестори активно продавали акції Укрнафти (мінус 4,15%), що стала лідером торгів з 8 угодами на суму 438 тис. грн.
Розпродажу також піддалися акції Азовсталі (мінус 0,9;), Укрсоцбанку (мінус 2,94%) і низка активів коксохімічної галузі і машинобудування. Негативне зовнішнє тло змушує дрібних інвесторів продавати свої портфелі, однак зростання обсягів ще немає, що дозволяє індексу поки тримати марку. Обсяг торгів склав 1,3 млн. грн, без урахування великої транзакції по Полтавахіммашу на суму 559 млн. грн., що мала явно технічний характер.
Зростання обсягів торгів хоча б до 2-3 млн. грн. у поточних умовах може викликати істотний приріст динаміки індексу - стримуючим фактором виступає винятково дефіцит заявок на покупку, що не дозволяє почати активний розпродаж активів.
На валютному ринку курс гривні переборов бар'єр 8 грн. за долар, зміцнившись на рівні 7,95-8 грн. за долар. НБУ продовжує надавати підтримку валютному курсу - сьогодні регулятор продав 67 млн. доларів на міжбанківському ринку. Обсяги інтервенцій НБУ поступово знижуються, однак зберігаються на достатньому для зміцнення ринку рівні. Більшість учасників ринку повірили в можливість НБУ відновити гривню до рівня 7,7-8 грн., і відповідним чином підкоректували тактику поведінку на міжбанку.
Олег Неплях
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас