Болгарія, Словаччина, Угорщина підтверджують поновлення поставок російського газу через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія, Словаччина, Угорщина підтверджують поновлення поставок російського газу через Україну

Енергетика
289
Болгарія, Словаччина, Угорщина підтверджують поновлення поставок російського газу, що транспортується через територію України.
Про це сказано в повідомленнях міністерств економіки й енергетики Болгарії й Словаччини і в повідомленні угорської Foldgazszallito Zrt.
Міністерство енергетики й економіки Болгарії зазначає, що перші обсяги газу надійшли в газотранспортну систему країни ввечері 20 січня.
Щоб розпочати транзит російського газу в Грецію, Туреччину й Македонію, болгарська сторона очікує збільшення транзитних поставок.
Для власних потреб Болгарії потрібно 8,6 млн. куб. м.
Відповідно до повідомлення угорської компанії MOL Foldgazszallito Zrt, Угорщина почала одержувати газ близько 14:20 за київським часом.
Компанія також зазначає, що вже приступила до зміни підходу до газових поставок.
Міністерство економіки Словаччини повідомляє, що поставки газу в країну поновлено через газовимірювальну станцію "Ужгород" близько 12:00 за київським часом.
Як повідомляло агентство, 20 січня о 9:00 "Газпром" поновив поставки природного газу в Україну, а також поставку транзитного газу для споживачів Європи.
О 4:50 "Газпром" направив першу заявку на транзит 99,2 млн. куб. м газу за добу з 9:00 через ГВС "Суджа".
Після уточнення заявок європейських і українських споживачів було надано другу заявку на поставку в напрямку України 423,8 млн. куб. м газу за добу (друга заявка включає першу).
Транзит газу через Україну не здійснювався з 7 січня, поставки газу в Україну - з 1 січня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас