Україна має намір відновити поставку електроенергії до Білорусі найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір відновити поставку електроенергії до Білорусі найближчим часом

Енергетика
190
Україна має намір відновити поставку електроенергії до Білорусі найближчим часом.
Про це сказав Президент Віктор Ющенко на спільній прес-конференції з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Чернігові.
"Ми домовилися про те, що Україна відновлює поставку електроенергії до Білорусі. Це буде зроблено найближчим часом. Відповідну угоду міністерств і відомств буде підписано, не гублячи часу", - сказав Ющенко.
З його слів, під час переговорів сторони також обговорили транзит енергоносіїв через територію Білорусі до країн Балтії.
Сторони домовилися про проведення зустрічі на рівні міністрів закордонних справ України, Білорусі і Литви щодо проекту поставки української електроенергії до країн Балтії.
Як повідомляло агентство, Білорусь розраховує на відновлення імпорту електроенергії з України з 2009 року.
Наприкінці червня 2007 року Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" (монопольний експортер/імпортер) призупинило експорт електроенергії до Білорусі.
Експорт було припинено через розпорядження Національної комісії регулювання електроенергетики закуповувати електроенергію для експорту за цінами не нижче від тих, які склалися на Оптовому ринку електроенергії (ОРЕ).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас