Генсек ОПЕК відмовляється від ініціативи Саркозі про фіксацію ціни нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генсек ОПЕК відмовляється від ініціативи Саркозі про фіксацію ціни нафти

Енергетика
456
Вартість нафти повинна визначатися рівнями попиту та пропозиції, заявив генеральний секретар ОПЕК Абдалла Ель-Бадрі, відмовившись від закликів президента Франції Ніколя Саркозі обговорити можливість установлення "прийнятної" ціни на нафту.
"Діалог між виробниками та споживачами нафти не є новим фактом, - сказав Ель-Бадрі в інтерв'ю Bloomberg News. - Що стосується фіксації ціни, то це не входить у наші наміри. В ідеалі, вартість нафти повинна визначатися фундаментальними факторами цього ринку".
Він також відзначив, що представники країн як експортерів, так і імпортерів нафти, провели три зустрічі торік - в Італії, Саудівській Аравії та Великобританії, і їх чергова зустріч у Мексиці запланована на 2010 рік.
"Ми, розвинені країни, готові вести переговори з виробниками нафти про те, як гарантувати прийнятний середній рівень цін на нафту, - заявив Саркозі 16 січня. - У нас більше шансів бути почутими в умовах, коли вартість нафти є низькою, ніж тоді, коли вона висока".
Нафта втратила більше 75% своєї вартості в порівнянні з рекордним рівнем $147,27 за барель, зафіксованим у липні минулого року. У вівторок ціна ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI опустилася нижче $33 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас