Єврокомісар: У Єврокомісії відсутні факти несанкціонованого відбору газу Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар: У Єврокомісії відсутні факти несанкціонованого відбору газу Україною

Енергетика
1526
Європейська Комісія не має у своєму розпорядженні факти несанкціонованого відбору Україною газу з магістральних трубопроводів, заявив єврокомісар з енергетичних питань Андріс Пібалгс.
"У мене немає таких фактів, що Україна несанкціоновано відбирає газ після 31 грудня (2008 року)", - сказав він на спільній прес-конференції із прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко у вівторок у Києві.
Пібалгс відзначив, що до моменту повної зупинки транзиту від Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" надходила "дуже добра інформація", які обсяги газу входили в українську газотранспортну систему і виходили з неї.
Як повідомлялося, "Газпром" навіть після підписання газових угод 19 січня наполягає на тому, що факт несанкціонованого відбору був, і залишає за собою право вимагати відшкодування збитків з боку "Нафтогазу України".
За даними української сторони, у період з 1 по 7 січня для транзиту понад 1,4 млрд російського газу вона використовувала 120 млн куб. м технічного газу, з яких 70 млн куб. м - із власних ресурсів. Згодом ще 50 млн куб. м були поставлені Молдавії і, таким чином, у цілому російський газ для технологічних потреб не використовувався.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас