Fiat і Chrysler створили альянс і чекають схвалення Мінфіну США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat і Chrysler створили альянс і чекають схвалення Мінфіну США

Фондовий ринок
426
Італійський концерн Fiat одержить 35-процентну частку в капіталі Chrysler, говориться в сьогоднішній спільній заяві обох компаній та інвестфонду Cerberus Capital Management, що володіє контрольним пакетом акцій Chrysler.
Угода пройшла без використання готівкових коштів і повинна одержати схвалення міністерства фінансів США.
"Відповідно до підписаного меморандуму, в обмін на свої акції Chrysler одержить доступ до конкурентоспроможних, економічних базових автомобільних платформ і компонентів, які будуть вироблятися на заводах компанії" - говориться в заяві.
"Fiat також забезпечить американському партнерові доступ на ключові автомобільні ринки, що швидко зростають, та надасть рішення в сфері управління, які зможуть суттєво знизити витрати Chrysler і дозволять компанії відповідати стандартам, які виробило міністерство фінансів США в якості необхідних для одержання фінансової допомоги з боку уряду", - відзначається в заяві.
За даними The Wall Street Journal, синергетичний ефект від альянсу може скласти $3-4 млрд.
До угоди з Fiat, 80% акцій Chrysler належали інвестиційній компанії Cerberus Capital Management. Німецька Daimler, що колись володіла контрольним пакетом Chrysler, як і раніше прагне продати 20% акцій, що в неї залишилися.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас