Євро звалилося проти "бакса" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро звалилося проти "бакса"

Валюта
2795
На торгах у понеділок пара євро/долар "просто конкретно звалилася", по-іншому напевно, не скажеш. Єдина європейська валюта за минулий робочий день знизилася в район рівня підтримки 1.3100, але і дана оцінка її не зупинила.
Протягом всієї азіатської сесії пара невблаганно і не дивлячись ні на що "просто йшла на пролам, намагаючись намацати те бажане і довгоочікуване дно". Однак поки нічого не передвіщає зупинки такого "жахливого" падіння. Валюта як і раніше "валиться за похилою".
Всі ці несприятливі події для євро були викликані, насамперед, тим, що в другій половині дня на найбільших фондових біржах Євросоюзу почалося сильне зниження їхніх головних індексів. До того ж публікація Єврокомісією звіту про значне скорочення ВВП Єврозони, що склало 1.9% у нинішньому році, також "підлило масла у вогонь" і підштовхнуло євро вниз.
Надалі ситуація розжарювалася ще більше. Одночасно з падінням європейських індексів відбувся серйозний обвал курсу акцій одного з найбільших банків Великобританії - Royal bank of Scotland. За вчорашній день "ці хлопці" втратили близько 70% своєї вартості. Вчора вранці цей фінансовий інститут оголосив про втрати 28 млрд. фунтів стерлінгів в 2008 р.
За останні години євро досить сильно впало в ціні проти долара США, тільки за вчорашній день валюта знецінилася на 1.11%.
Таким чином, пара євро/долар знизилася практично на 450 пунктів і закінчила свої торги в районі оцінки 1.3100. На сьогоднішній день пара продовжує знижуватися і, швидше за все, це не межа.
Підтримку долару також може надати запланована інаугурація президента США, а також падіння цін на нафту.
Також учасникам ринку будуть цікава публікація таких фундаментальних даних як інфляції у Великобританії, індекси інституту ZEW Німеччини і результати засідання Управляючої ради Банку Канади по процентних ставках (згідно з прогнозами, ставка буде знижена на 0.5% до рівня 1.00%).
Антон Глумаков
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас