Ціни на нафту знизилися на тлі угоди між Росією та Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знизилися на тлі угоди між Росією та Україною

Енергетика
297
Другий день поспіль поточного тижня ціни на "чорне золото" продовжують падати. Ф'ючерси на нафту марки IPE Brent Crude подешевіли до $43.25.
На Нью-Йоркській біржі NYMEХ вартість лютневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil також знизилася і склала $39,60 за барель.
Нестабільність цін на світове паливо протягом цих днів була обумовлена невизначеністю в газових стосунках Росії та України.
Однак, після укладання десятилітнього контракту про транзит російського газу через українську територію, ведмежі настрої по нафті відновилися, тому що прийнята угода означає безперебійне забезпечення паливом Європи.
Тим часом, міністр економіки республіки Казахстан заявив, що країна може скоротити видобуток нафти цього року на 4 %, до 76 мільйонів тонн на рік. Однак, дане повідомлення не вплинуло на торги і ціни продовжили знижуватися.
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін відреагував на безпрецедентно низькі ціни повідомленням про те, що Мінфін повинен буде внести необхідні зміни в параметри федерального бюджету на поточний, 2009 рік, виходячи із ціни на нафту в 41 долар за барель.
Технічно картина складається на даний момент сприятливо для покупок: ціна одержала підтримку в районі 43.25 (висхідний тренд із 26 грудня 2008 року), стохастик на чотиригодинному графіку подає сигнали на покупку.
Дар’я Захарова
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас