НБУ витягує гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ витягує гривню

Фондовий ринок
1735
Рух котирувань на українському фондовому ринку в понеділок був різноспрямований. Інвестори активно продавали акції Ясиновського коксохімічного заводу, що став одним з лідерів торгів - мінус 11% і 40% ринкових угод за сьогодні. Розпродажів також не уникли акції Укрсоцбанку (мінус 2,86%. У той же час, акції ВАТ "Моторсіч" виросли на 3,93%, ВАТ "Стирол" - на 9,38% і ВАТ "Стаханівський вагонобудівний завод" на 9,83%.
Негативна динаміка капіталізації більшої частини компаній пояснюється, у першу чергу, падінням на європейських торговельних майданчиках. Зростання окремих активів можна пояснити або технічними угодами, або помилкою гравців, які поставили на зростання ринку на початку сесії. Ми також не виключаємо наявність невеликого замовлення на покупку пакета акцій Моторсічи.
На валютному ринку НБУ продовжує агресивно піднімати курс гривні. Внесок регулятора в зміцнення національної валюти в понеділок перевищив 110 млн. доларів при обсязі торгів не набагато вище 200 млн. доларів. У вівторок НБУ планує продовжити інтервенції на підтримку гривні, що підтверджує нашу тезу про бажання НБУ наблизити ринковий курс гривні до рівня офіційного курсу до приїзду місії МФВ наприкінці поточного місяця.
Таким чином, короткостроковий ціновий рівень становить 7,7 грн. за долар при поточному ринковому курсі 8,1 грн. за долар. Ми вважаємо, що НБУ зможе на якийсь час знизити курс долара до значення офіційного курсу.
Підготував Олег Неплях
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас