Шкіль: Зараз питання в тому, ЩО є європейською ціною на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шкіль: Зараз питання в тому, ЩО є європейською ціною на газ

Енергетика
798
Україна не поспішала підписувати угоду щодо газу, оскільки газу в наших газових сховищах для України досить, щоб перезимувати і не таку зиму.
Таку думку ІМК ("Інтермедіа консалтинг") висловив народний депутат України від БЮТ Андрій Шкіль, коментуючи домовленості прем'єр-міністрів України та Росії про перехід на європейську формулу ціноутворення при продажі газу Україні.
За його словами, поки рано ще обговорювати ціну на газ. "Зараз усе питання в тому, ЩО є європейською ціною на газ, тільки коли ми довідаємося про цифру, яка буде в контракті, ми зможемо її обговорювати", - сказав Шкіль.
Він висловив упевненість, що Україна не програє в цьому газовому конфлікті, оскільки для неї не було вигоди прискорювати процес укладання угоди.
"Ми погану угоду підписувати не поспішали, оскільки газу в газових сховищах України для України досить, щоб перезимувати і не таку зиму", - сказав парламентарій.
Співрозмовник ІМК відзначив, що коли мова йде про незмінені тарифи на транзит, то треба врахувати, що вони збільшуються, просто залишаються меншими, ніж європейські.
"Ситуація повинна бути паритетною: якщо для України знижка 20%, то вона повинна бути компенсованою ціною на транзит", - резюмував Шкіль.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас