Китайська Chinalco не зацікавлена в активах Rio Tinto — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська Chinalco не зацікавлена в активах Rio Tinto

Фондовий ринок
178
Китайська алюмінієва компанія Aluminum Corp of China (Chinalco) не зацікавлена в придбанні активів, виставлених на продаж, обтяженої боргами гірничорудної компанії Rio Tinto.
Про це в інтерв'ю Reuters заявив Лу Юцин, віце-президент державної китайської компанії, що є найбільшим акціонером Rio Tinto, поклавши кінець ринковим чуткам.
За його словами, активи, які продає Rio, не пов'язані з основним бізнесом Chinalco, а "на інвестиції в некомерційні закордонні проекти складно одержати схвалення (уряду)". При цьому Лу відзначив, що Chinalco вивчить питання про те, як краще управляти закордонними інвестиційними проектами.
Аналітики в декількох банках раніше говорили, що Chinalco, імовірно, буде серед китайських фірм, що претендують на активи Rio. Rio продає підрозділи, що виробляють борати і тальк, і експерти очікують, що ця угода принесе компанії понад $1 млрд.
Chinalco, яка об'єдналася з американською алюмінієвою компанією Alcoa для того, щоб купити частку в Rio торік, заявляла, що планує підвищити її до 14,99%.
Прибуток Chinalco в 2008 році скоротився більш ніж удвічі через зниження цін на алюміній і мідь, сказав Лу, відзначивши, що зниження прибутку значно перевищило зменшення виторгу. Однак Chinalco має достатню кількість грошей і має намір інвестувати в закордонні проекти, незважаючи на падіння прибутку. У Китаї Chinalco уже заснувала нову дочірню компанію, щоб управляти мідними активами, такими як Yunnan Copper.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас