Черномирдін заявляє, що в майбутньому Росія може відмовитися від використання ГТС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черномирдін заявляє, що в майбутньому Росія може відмовитися від використання ГТС України

Енергетика
826
Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін заявляє, що в майбутньому Росія може відмовитися від використання газотранспортної системи України для транспортування газу в Європу. Про це він сказав в інтерв'ю російському каналу "Вести".
"Але якщо питання постане так далі, ми взагалі можемо обійти Україну. Якщо вони цього прагнуть – вони цього доб'ються. Вони сьогодні дуже близькі до того, щоб залишитися зі своєю газотранспортною системою один на один, з металобрухтом, заритим у землю", - заявив В.Черномирдін, говорячи про перспективи будівництва нових газопроводів в обхід України.
Він також відзначив, що заяви українських політиків про те, що в Росії немає газу для поставок у Європу, не відповідають дійсності. "Це хто говорить? У них мізків мало, якщо вони говорять такі речі! У себе треба дивитися. Не треба заглядати в чужі кишені, не треба лізти туди, де ти абсолютно нічого не розумієш…Усе, чим ми розпоряджаємося - наше. Ми на найближчі сто років забезпечені", - сказав В.Черномирдін.
Як повідомлялося, 17 січня Президент Росії Дмитро Медведєв за підсумками газового саміту в Москві заявив, що будівництво обхідних трубопроводів не означає, що українська газотранспортна система не буде використовуватися для транзиту газу в Європу.
У той же час він відзначив, що зацікавлені країни повинні думати про диверсифікованість поставок енергоносіїв, навіть незважаючи на те, що відбувається сьогодні в питанні транзиту газу. За його словами, саме для цього планується побудувати газопроводи "Північний потік" і "Південний потік".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас