"Укртрансгаз" звинувачує "Газпром" в умисному виборі технічно неможливих схем транспортування газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртрансгаз" звинувачує "Газпром" в умисному виборі технічно неможливих схем транспортування газу

Енергетика
830
Головний інженер компанії "Укртрансгаз" Богдан Бабій надіслав відкритий лист "Газпрому" зі звинуваченням в умисному виборі технічно неможливих схем транспортування газу європейським споживачам. Про це пише "Дзеркало тижня". "Це було до тонкощів продумане підступно-єзуїтське рішення. "Газпромом" односторонньо було запропоновано компанії "Укртрансгаз" прийняти через ГВС "Суджа" 100 млн кубометрів на добу газу і більше 60% з них подати в балканському напрямі через ГВС "Орловка". Фахівці відразу зрозуміли, що завдання технологічно нездійсненне", - заявив Б.Бабій, коментуючи газпромівську заявку на відновлення транзиту газу 13 січня.
На думку головного інженера "Укртрансгазу", дочірній компанії НАК "Нафтогаз України", подача нездійсненної заявки стала сигналом для старту кампанії з дискредитації української газотранспортної системи. "На сайтах "Газпрому" і в телекартинках російського телебачення з'явилася масована інформація про недієздатність української газотранспортної системи", - нагадав фахівець.
За його твердженням, українська сторона пропонувала різні альтернативні варіанти транспортування газу, але "Газпром" їх відкинув.
"Численні звернення диспетчерського управління "Укртрансгазу" до своїх колег в центральне диспетчерське управління "Газпрому" з вказівкою прийнятних варіантів напрацьованих роками звичних напрямів подачі газу залишалися без відповіді", - повідомив він. На думку Б.Бабія, запропонована Україні схема була розроблена досвідченими фахівцями з транспортування газу з російського "Газпрому".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас