Путін: Росія не має наміру брати на себе всі витрати з постачання технологічного газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія не має наміру брати на себе всі витрати з постачання технологічного газу в Україну

Енергетика
1119
Росія не має наміру брати на себе всі витрати з постачання технологічного газу в Україну.
"Ми не вважаємо, що це наш обов'язок - поставляти такий газ в Україну", - заявив В.Путін на зустрічі із головами найбільших європейських енергетичних компаній у п'ятницю.
За його словами, "цей газ повинен бути в розпорядженні транзитної держави, це її обов'язок". "Так було завжди і, сподіваюся, так буде й у майбутньому", - сказав глава російського уряду.
В.Путін нагадав, що "вони (Україна - ІФ) просять у нас 140 млн метрів кубічних газу в експортну газотранспортну систему і ще просять 21 млн метрів кубічних газу для транзиту на день".
У той же час прем'єр підкреслив, що ситуація, що склалася із транзитом газу через Україну приносить збитки всім сторонам. "Ми знаємо, у якому складному становищі опинилися споживачі в низці країн, і ми не повинні шукати зараз правих і винуватих", - сказав В.Путін.
Глава уряду РФ ще раз виступив із пропозицією створити консорціум газових компаній для забезпечення транзиту. "Ми зацікавлені в забезпеченні наших поставок, а ви зацікавлені, щоб газ дійшов", - відзначив він.
"Ми пропонуємо розділити ризики, створити щось на зразок консорціуму, вкласти необхідні кошти і негайно поставити газ в Україну з метою забезпечення транзиту", - сказав В.Путін.
"Важливо швидко організувати постачання, з нашого боку газ відкритий уже кілька днів, і ми сьогодні зробили чергову заявку на прокачування газу через Україну, і знову, на жаль, одержали відмову", - повідомив російський прем'єр.
Глава уряду також виступив за максимальну відкритість переговорного процесу. " Чим більше люди будуть знати, що відбувається, тим краще", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас