Міністерство ЖКГ має намір направити 500 млн. гривень на реалізацію проектів з енергозбереження в 2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство ЖКГ має намір направити 500 млн. гривень на реалізацію проектів з енергозбереження в 2009

Енергетика
318
Міністерство житлово-комунального господарства має намір направити 500 млн. гривень на реалізацію інвестиційних та інноваційних проектів у сфері енергозбереження в 2009 році. Про це журналістам повідомив міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.
За його словами, відповідні кошти будуть виділені зі стабілізаційного фонду.
Крім того, в 2009 році на відшкодування процентної ставки по кредитах, направлених на реалізацію проектів енергозбереження в ЖКГ, міністерство має намір направити 25 млн. гривень.
За рахунок коштів спеціального фонду держбюджету передбачено погашення різниці в тарифах на теплоенергію, послуги водопостачання та водовідведення в розмірі 2 млрд. гривень, яка виникла через невідповідність із фактичною вартістю послуг, затверджених органами держвлади та органами місцевого самоврядування.
Кучеренко відзначив, що міністерство продовжить роботу зі створення Національної комісії регулювання ринку компослуг.
Зокрема, міністерство має намір направити 122 інспектора в міста для регулювання тарифів ЖКГ.
Крім того, Кучеренко відзначив, що Міністерство ЖКГ має намір сконцентрувати свою діяльність на розробці проекту держпрограми технічної модернізації комунальної теплоенергетики, проекту постанови Кабміну " Про внесення змін у порядок формування тарифів на проведення, транспортування, постачання теплоенергії, гарячої води, послуги централізованого опалення, водопостачання і водовідведення" у частині обмеження рівня рентабельності по категоріях користувачів, а також розробку нормативно-правових актів по державній житлокомінспекції.
Крім цього, міністерство разом з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування зобов'язується забезпечити впровадження системи моніторингу аварійних об'єктів інфраструктури галузі і її модернізацію.
Як повідомлялося, у вересні Міністерство ЖКГ розробило комплекс реформування галузі.
Раніше Кучеренко заявив про те, що фінансування галузі, передбачене проектом держбюджету на 2009 рік, є недостатнім.
У липні 2008 року Кабмін затвердив загальнодержавну програму реформування та розвитку ЖКГ на 2008-2012 роки, згідно з якою на її реалізацію планувалося виділити 4 млрд. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас