Експерт: Контракти з "Газпромом" на постачання газу будуть підписані до початку лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Контракти з "Газпромом" на постачання газу будуть підписані до початку лютого

Енергетика
1240
Газова війна з РФ закінчиться підписанням контрактів з постачань і транзиту російського газу до початку лютого. Таку думку висловив директор енергетичних програм Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Володимир Саприкін.
"Думаю обидві сторони, "Газпром" і "Нафтогаз України", відійдуть від жорстких відстоювань своїх позицій, особливо "Газпром", що пропонує ціни, які великі і для Німеччини, - говорить В.Саприкін. - Результатом стане компромісне для двох сторін рішення".
На думку експерта, цифри за ціною на газ для України, декларовані "Газпромом", треба зменшувати на 30-40%. "Тим більше, що ціна центрально-азіатського газу, згідно з підписаним 13 січня контрактом між РФ і Узбекистаном, складає не 340 дол. за тисячу куб. м газу, як озвучував раніше прем'єр Росії В.Путін, а 301 дол.",- доповнив В.Саприкін.
Що стосується технологічного газу, необхідного для здійснення транзиту російського газу українською територією, то це повинна бути окрема тема в договорі з "Газпромом", підкреслив експерт. Зараз же, на його думку, "Газпром" повинен відновити постачання транзитного газу в повному обсязі, щоб українська ГТС почала працювати на експорт, а не на внутрішнє споживання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас