Секретаріат президента просить ГПУ та СБУ перевірити інформацію щодо лобіювання Тимошенко особистих інтересів у газовому бізнесі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат президента просить ГПУ та СБУ перевірити інформацію щодо лобіювання Тимошенко особистих інтересів у газовому бізнесі

Енергетика
1126
Заступник голови Секретаріату президента України Ігор Пукшин заявив, що сьогодні листи з проханням про перевірку звинувачень на адресу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в лобіювання нею особистих корисливих інтересів у газовому бізнесі надіслані до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
"Останнім часом набули публічного розголосу і викликали значний резонанс у засобах масової інформації звинувачення на адресу прем'єр-міністра в лобіювання нею особистих корисливих інтересів у газовому бізнесі", - наголошує І.Пукшин.
"З усіх скандальних висловлювань випливає, що Ю.Тимошенко, користуючись службовим становищем, докладає значних зусиль для виведення на європейський газовий ринок підконтрольної компанії – зареєстрованої в Швейцарії FKPtt Universal Swissland - яка має одержати в розпорядження значні обсяги російського палива. Заслуговує на увагу й поширена інформація про те, що співвласниками цієї структури є близькі партнери Ю.Тимошенко – одіозні В.Медведчук та І.Бакай. По суті, опозиція відкрито звинуватила прем'єра в корупційних діяннях", - підкреслює він.
У цьому контексті І.Пукшин звернув увагу на активну протидію Ю.Тимошенко діяльності газотрейдера RosUkrEnergo, який створює пряму конкуренцію вказаній швейцарській компанії, та відсутність до цього часу контракту між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" на прямі поставки газу в нашу країну. У будь-якому випадку, наголосив заступник голови Секретаріату, всі оприлюднені звинувачення на адресу Ю.Тимошенко мають бути ретельно перевірені правоохоронними органами.
"Така перевірка важлива з огляду на існуючу невизначеність щодо того, яка компанія, за яку ціну і в яких обсягах постачатиме газ до України, наскільки ця діяльність відповідатиме нашим економічним інтересам. Крім того, фахове вивчення оголошених представниками опозиції заяв потрібне самій Ю.Тимошенко, адже у випадку непідтвердження звинувачень, прем'єр уникне ще однієї плями на своїй репутації", - підкреслив І.Пукшин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас