Тимошенко: ГТС вціліла завдяки спеціалістам "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: ГТС вціліла завдяки спеціалістам "Нафтогазу"

Енергетика
1495
Грамотна робота технічних фахівців НАК "Нафтогаз Україна" урятувала майже половину країни від замерзання, сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на зустрічі з губернаторами і мерами міст.
"У той час, коли, з 6 на 7 січня, на Різдво, виключили транзитний газ, що взагалі знекровило газотранспортну систему України, наші технічні фахівці НАК "Нафтогаз" зробили справжні чудеса. Вони за кілька годин забезпечили реверсний потік подачі газу в східні регіони", – сказала Тимошенко.
За її словами "Усі були переконані, що коли виключать транзитний газ, у нас просто зникають певні потоки газу через територію України, що повинна була розмерзнутися вся східна Україна – 40% країни повинно залишитися без тепла. Але завдяки роботі технічних фахівців "Нафтогазу" усі потоки були переплановані, повернені в іншому напрямку.
Після припинення транзиту російського газу в Європу, газотранспортна система України працює в автономному режимі, при цьому споживачі областей сходу України одержують газ зі сховищ, розташованих у західних областях країни.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас