ОПЕК знову знизила прогноз світового попиту на нафту у 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК знову знизила прогноз світового попиту на нафту у 2009 році

Енергетика
447
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) у четвер вкотре знизила прогноз світового попиту на нафту на 2009 році. У своїй щомісячній доповіді ОПЕК повідомила, що очікує скорочення попиту на 1,4 млн барелів на добу в порівнянні з минулим роком. Тепер ОПЕК припускає, що попит на нафту, що добувається картелем, складе цього року в середньому 29,48 млн барелів на добу.
"Високий рівень невизначеності із приводу ходу оздоровлення означає можливість подальшого зниження світового попиту на нафту цього року", - говориться в доповіді, підготовленій економістами ОПЕК. Надто важливо, щоб ціни на нафту повернулися до рівня, достатнього для своєчасних і достатніх інвестицій для задоволення майбутнього зростання попиту", - відзначається в документі.
ОПЕК також знизив прогноз видобутку країнами, що не входять у картель, до 51,15 млн. барелів на добу цього року, що на 70 тис. барелів нижче від попереднього прогнозу, але на 580 тис. барелів більше, ніж торік.
З початку вересня картель вирішив скоротити видобуток на 4,2 млн. барелів на добу, або 5% добового світового попиту, у спробі зупинити падіння цін, що знизилися більш, ніж на $100 за барель після досягнення історичного максимуму $147 у липні 2008 року. Раніше кілька членів ОПЕК заявляли про можливість подальшого скорочення видобутку. Найближче засідання картелю намічене на 15 березня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас