Тодійчук: За 5 років Україна може скоротити споживання газу на 25 млрд м куб. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тодійчук: За 5 років Україна може скоротити споживання газу на 25 млрд м куб.

Енергетика
754
За 5 років Україна може скоротити споживання газу на 25 млрд м куб. Таку думку висловив президент Київського міжнародного енергетичного клубу "Q-club", член правління Української народної партії Олександр Тодійчук.
Для цього, за його словами, потрібно збільшити видобуток власного газу, відновити потужність атомної енергетики, стимулювати розвиток альтернативних видів енергії.
"На сьогоднішній день в енергетичному балансі України близько 50% становить газ", - відзначив О.Тодійчук.
При цьому експерт підкреслює, що "це є величезною розкішшю, яку жодна інша країна собі не дозволяє, балансуючи на показнику 8-12%".
" Реальною платою за таку енергетичну політику є те, що будь-яке потрясіння в газовій сфері стає питанням життя та смерті", - сказав він.
У зв'язку із цим О.Тодійчук радить не баритися з перебудовою українського енергетичного балансу.
"Якщо правильно інвестувати кошти у вже розвідані родовища, Україна може збільшити видобуток власного газу до 30 млрд кубометрів, і тоді потреба в іноземних газових закупівлях буде на рівні 20-25 млрд кубометрів. Решту ж енергії можна добувати за допомогою атомних електростанцій і поновлюваних джерел енергії, таких як біопаливо, енергія вітру, сонячна енергія", - вважає експерт.
Він також акцентував на актуальності якнайшвидшої законодавчої підтримки енергозбереження: "Верховна Рада повинна терміново перейняти приклад країн ЄС щодо введення норм енергозбереження, а також адаптувати західний досвід системи штрафів і стимулів за їх виконання або невиконання".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас