Експерт: Світова криза впливає на український фондовий ринок більше, ніж газовий конфлікт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Світова криза впливає на український фондовий ринок більше, ніж газовий конфлікт

678
Світова фінансова криза ліквідності та інші пов'язані з нею проблеми сьогодні більше впливають на український ринок акцій, ніж газовий конфлікт Росії з Україною.
Так прокоментувала вплив газового конфлікту на український фондовий ринок брокер інвестиційної компанії Galt & Taggart Securities Ukraine Тетяна Чуб. За її словами, український ринок акцій досяг такого рівня неліквідності, що навіть такий серйозний конфлікт, як цей, не зміг сильно відібитися на ціні акцій у ПФТС. Як відзначає брокер, не постраждали і котирування українських компаній на міжнародних фондових майданчиках. Так, цінні папери Ferrexpo (FXPO LN) з 1 січня навіть виросли на 16%.
У той же час, на думку брокера, висока ціна на газ "може відправити українські папери вниз", зокрема, акції хімпідприємств, металургів та інших великих промислових підприємств.
Тому, на думку Т.Чуб, українським політикам сьогодні варто було б "об'єднатися проти спільної проблеми і виступити одним фронтом". "Таким чином, росіянам було б складніше зломити нас щодо ціни", - додала брокер.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас