Радник Обами: Теперішня фінансова криза найскладніша зі всіх попередніх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник Обами: Теперішня фінансова криза найскладніша зі всіх попередніх

952
Поточна фінансова криза відрізняється складністю та масштабами від попередніх, заявив радник обраного президента з економічних питань Пол Волкер, повідомляє "Рейтер".
Колишній голова Федеральної резервної системи США сказав, що не знає, як довго протриває хвороба економіки, але регулятори повинні використовувати цю можливість для того, щоб модернізувати фінансову систему, підвівши під неї більш міцний фундамент.
"Кризи - явище не нове, але ця криза інша, - сказав П.Волкер. - Вона відрізняється своєю величезною складністю, вона, звичайно, відрізняється масштабним втручанням урядів. Вона більш глобальна, ніж будь-яка з попередніх криз".
За словами П.Волкера, економіка і ринки зараз відчувають наслідки вибуху однієї з найбільших економічних "бульбашок" в історії. Вона почалася зі зростання акцій в 1980-х та 1990-х роках і продовжилася житловим бумом, що досяг своєї кульмінації в поточному десятилітті.
"Я не сумніваюся, що загалом це було найбільш значне зростання вартості активів, найбільший бум цін на активи за всю історію людства", - сказав П.Волкер. На його думку, найважливіше, що необхідно зробити, - це відновити довіру, сумлінність і зобов'язання, засновані на довірі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас