Росія готова розглянути можливість надання Україні кредиту для розрахунків за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія готова розглянути можливість надання Україні кредиту для розрахунків за газ

Енергетика
1712
Створений у результаті переговорів між Росією, Україною і Євросоюзом механізм багатостороннього моніторингу транзиту газу буде безстроковим, заявив віце-прем'єр РФ Ігор Сєчін.
"Підписаний документ (про багатосторонній міжнародний моніторинг транзиту - ІФ) буде діяти на постійній основі, створюючи, таким чином, систему контролю", - сказав І.Сєчін на прес-конференції в Брюсселі в понеділок.
"Він дозволить мати інформацію, що дає можливість оперативного реагування на проблеми, що виникають", - підкреслив віце-прем'єр.
І.Сєчін відзначив, що в України є можливість звернутися за кредитами, якщо їй це необхідно для проплати постачання газу.
"Якщо в України виникнуть проблеми з фінансуванням поставок газу, то вона може звернутися до міжнародного співтовариства. Ми знаємо, що Міжнародний валютний фонд обіцяв їй кредит на $16,5 млрд", - сказав віце-прем'єр.
"Якщо буде звернення (за кредитом - ред.) до Росії, ми готові і його розглянути. Адже є цивілізовані способи вирішення проблем", - підкреслив І.Сєчін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас