Аналітики: Газова війна дестабілізує ситуацію на валютному та фондовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Газова війна дестабілізує ситуацію на валютному та фондовому ринку

Енергетика
2664
Газова війна дестабілізує ситуацію на валютному і фондовому ринку, вважають аналітики інвестиційної компанії Astrum Investment Management.
Зокрема на валютному ринку газовий конфлікт, який вже спричинив зупинку низки підприємств - експортерів, є дуже істотним чинником для зростання долара. У минулу п'ятницю Національний банк проводив агресивну політику, продавши 200 млн дол. За курсом 8,21 грн/дол., нижче за ринковий рівень 8,6 грн./дол. Проте експерти вважають, що у регулятора не вистачить ресурсу для проведення інтервенцій в подібних обсягах протягом тривалого періоду. "Зважаючи на затримки з відновленням транзиту газу і відсутність прогресу в переговорах про його ціну, на початку тижня очікувати відновлення національної валюти не доводиться", - вважають вони.
На фондовому ринку в п'ятницю проблеми з постачаннями газу змусили інвесторів продавати акції "Стиролу". Певна активність спостерігалася серед блакитних фішок - "Азовсталі" та "Західенерго". "Проте число паперів, що торгувались, в кількості трьох ("Азовсталь", "Стирол" та "Західенерго") говорить саме за себе. На поточному тижні цілком вірогідне зниження обсягу торгів до рівня четверга минулого тижня (300-500 тис. грн.)", - прогнозують експерти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас