Toyota обговорює з південнокорейською Posco закупівлі сталі для японських заводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota обговорює з південнокорейською Posco закупівлі сталі для японських заводів

288
Найбільший автовиробник Азії Toyota Motor Corp. веде переговори з південнокорейською Posco про закупівлю сталі для японських заводів з метою скоротити витрати, повідомило агентство Bloomberg.
"Ми ведемо переговори щодо угоди, але поки нічого не вирішено", - заявив представник Posco Ко Мін Чин.
Переговори з Posco можуть підштовхнути японських виробників сталі до обговорення нових цін з Toyota, оскільки світова рецесія підсилила конкуренцію. Toyota прагне знизити витрати на закупівлю сировини через різке скорочення продажів автомобілів, що змусило компанію призупинити виробництво в Японії на 11 днів і звільнити тимчасовий персонал. Як очікується, автовиробник завершить поточний фінансовий рік, що закінчується 31 березня, першим операційним збитком за 71 рік.
Posco одержала конкурентну перевагу перед японськими виробниками сталі через ослаблення курсу вони. Торік курс корейської нацвалюти до долара обвалився на 26% - і вона показала найгірший результат з 10 найбільш активно торгованих валют Азії.
У цей час Toyota закуповує корейську сталь для заводу в Таїланді. Posco також поставляє сировину для інших японських автомобільних концернів, включаючи Nissan Motor та Mitsubishi Motor.
Акції Posco подешевшали на 3,7%, до 380,5 тис. вон. На японських фондових біржах у понеділок вихідний.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас