"Київенерго" перейшло на резервний мазут — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" перейшло на резервний мазут

Енергетика
1141
Компанія "Київенерго", що забезпечує теплом та електроенергією Київ, почала використання 78 тис. тонн резервного мазуту для теплопостачання міста. Про це говориться в повідомленні компанії.
"АК "Київенерго" почала використання мазуту зі сховищ компанії, що належить іншим юридичним особам, що передбачено договорами з ними", - сказано в повідомленні.
Зокрема, на використання резервного мазуту перейшла теплоелектроцентраль №5, на якій повністю використаний запас аварійного мазуту, що належить "Київенерго".
На ТЕЦ-6 власних запасів мазуту вистачить до 15 січня, після чого вона також перейде на резервний мазут.
Обидві ТЕЦ споживають 3,24 тис. тонн мазуту на добу для виробництва тепло- і електроенергії.
Температура теплоносія на ТЕЦ-5 становить +66С, на ТЕЦ-6 - +77С при технологічній нормі +83С.
При цьому компанія стурбована питанням оплати вартості резервного мазуту, що залишається відкритим, і заборгованістю міськбюджету з виплати різниці між чинними тарифами на житлово-комунальні послуги і їх собівартістю.
За підрахунками "Київенерго" борг з різниці в тарифах становить 975 млн. гривень без ПДВ, хоча компанія відзначає, що нинішні проблеми з теплопостачанням викликані переважно зовнішніми факторами.
Крім того, компанія повідомила, що тиск газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 як і раніше є зниженим: компанія одержує 3,96 млн. куб. метрів газу на добу, тоді як у нормальному режимі ТЕЦ споживають 7,1 млн. куб. метрів газу на добу.
Як повідомлялося, "Нафтогаз України" вважає достатніми обсяги постачання газу "Київенерго" для виробництва теплової енергії та забезпечення Києва гарячим водопостачанням.
Київміськадміністрація просить Кабінет Міністрів і Держрезерв дозволити "Київенерго" використовувати 78 тис. тонн резервного мазуту, якого орієнтовно вистачить для забезпечення теплопостачання міста протягом місяця.
7 січня "Київенерго" почала використання аварійного запасу мазуту, що частково замінить газ при роботі ТЕЦ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас