ОПЕК може знову знизити квоти на видобуток у березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК може знову знизити квоти на видобуток у березні

Енергетика
178
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) може вкотре знизити квоти на видобуток на своїй березневій зустрічі, якщо ціни на "чорне золото" продовжать падати. Про це заявив міністр нафти Ірану Мохаммед Алі Хатібі.
"Якщо нафтові ціни продовжать падати, скорочення виробництва на березневій зустрічі не так вже й неймовірно", - цитує заяву Хатібі інтернет-сайт міністерства нафтової промисловості Ірану SHANA. "Четверте скорочення видобутку на березневій зустрічі не буде настільки вже несподіваним", - додав міністр. "Необхідно буде оцінити вплив останнього скорочення ОПЕК на ринок, і у випадку якщо воно буде визнано неефективним у запобіганні зниженню нафтових цін, дії ОПЕК будуть націлені на досягнення стабільного становища на нафтовому ринку", - відзначив Хатібі.
З липня, коли нафтові ціни досягли історичного максимуму$147 за барель, "чорне золото" подешевшало більш ніж на $100 у результаті світового економічного спаду, що відбився на попиті на паливо. У грудні ОПЕК ухвалив рішення щодо зниження рівня виробництва на 2,2 млн. барелів на добу, у цілому знизивши з вересня обсяг нафти, що видобувається, на 4,2 млн. барелів на добу, що становить близько 5% світового видобутку нафти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас