РФ і ЄС підписали документ про контроль постачань російського газу через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ і ЄС підписали документ про контроль постачань російського газу через Україну

Енергетика
727
Росія і Євросоюз підписали документ про порядок і правила здійснення контролю постачань російського газу через територію України.
Підписання відбулося за підсумками переговорів глави російського уряду Володимира Путіна і прем'єр-міністра Чехії Мірека Тополанека. Свої підписи поставили з російського боку глава "Газпрому" Олексій Міллер і віце-прем'єр РФ Ігор Сечін. Чеська сторона парафувала договір.
Тополанек уточнив, що після того, як підписи під документом поставили представники Чехії, головуючої в ЄС, його підпише керівництво Європейської енергетичної комісії.
У свою чергу, Путін повідомив, що підписаний сьогодні документ передбачає організацію контролю "на всіх точках газової інфраструктури" Росії і Європи. Крім того, спостерігачі будуть розміщені на російсько-українському кордоні, на кордоні України з європейськими країнами, а також на територіях прилеглих до України європейських держав.
За словами Путіна, узгоджений і склад спостерігачів, серед яких будуть представники "Газпрому", НАК "Нафтогаз України", експерти Єврокомісії, міністерств енергетики Росії і України, а також представники європейських компаній - покупців російського газу. Крім того, контролювати процес постачань будуть експерти міжнародної моніторингової організації і норвезького газового концерну.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас