Україна буде постачати газ Болгарії і Молдавії з власних резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде постачати газ Болгарії і Молдавії з власних резервів

Енергетика
725
Україна буде поставляти Болгарії і Молдавії український природний газ із власних резервів в обсязі 2 млн куб. м. на добу.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі президента в суботу, про це мова йде в листах Віктора Ющенка своїм колегам з Болгарії і Молдавії.
Президент країни відзначив, що таке рішення прийняте, виходячи зі складної ситуації, що склалася в результаті припинення Росією постачання природного газу в Європу, а також беручи до уваги дружні відносини між державами.
Ющенко пропонує всі необхідні розрахунки врегулювати після поновлення постачання російського газу в Європу.
Як сказав уповноваженого президента з питань енергетичних запасів Богдан Соколовський на брифінгу в суботу в Києві, НАК "Нафтогаз України" готовий виконати відповідне рішення президента.
При цьому він сказав, що в Болгарію планується здійснювати поставки близько 2 млн куб. м газу на добу, у Молдавію - 1,5 млн куб м на добу.
У свою чергу, заступник голови правління "Нафтогазу України" Володимир Триколич додав, що поставки газу в Молдавію почалися в суботу.
Крім того, він повідомив, що Україна звернулася до Румунії із пропозицією транспортувати 2 млн куб. м природного газу в Болгарію через її територію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас