"Газпром" обіцяє відновити транзит газу до Європи після початку моніторингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" обіцяє відновити транзит газу до Європи після початку моніторингу

Енергетика
1094
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що транзит російського газу через територію України буде відновлений відразу ж після того, як міжнародна багатостороння моніторингова комісія приступить до роботи на території Росії і України.
Як повідомляє прес-служба російського уряду, таку заяву глава кабінету міністрів зробив сьогодні в ході телефонної розмови з головою Комісії європейських співтовариств Жозе Мануелем Баррозу.
Путин підкреслив необхідність невідкладного вирішення ситуації навколо забезпечення транзиту російського газу європейським споживачам через територію України.
Разом з тим, глава російського уряду висловив переконання в тому, що разом з представниками "Газпрому" і міжнародної моніторингової організації у складі комісії мають бути присутніми представники європейських компаній-одержувачів російського газу як одні з найбільш зацікавлених і постраждалих сторін конфлікту.
У свою чергу, Ж.М.Баррозу проінформував Путіна про досягнуту з керівництвом України домовленість про участь "Газпрому", представників європейських компаній-споживачів російського газу, а також представників міжнародної моніторингової організації в роботі даної міжнародної комісії.
Як повідомив глава "Газпрому" Олексій Міллер, Україна погодилася на створення міжнародного багатостороннього комітету з моніторингу транзиту газу через свою територію. До функції комітету входитиме контроль за дотриманням умов угоди про транспортування газу через територію України, спостереження за станом газової системи, включаючи підземні сховища, а також вирішення поточних питань для поліпшення якості послуг, що надаються. У комітет повинні увійти по одному представникові від Міністерства енергетики Росії і України, представники Європейської комісії, виробники, покупці і транспортери газу, а також незалежні експерти.
Нагадаємо, 7 січня ц.р. "Газпром" припинив транзит газу до Європи по території України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас