В Україні продовжуються відключення споживачів через проблеми з постачанням російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні продовжуються відключення споживачів через проблеми з постачанням російського газу

Енергетика
1632
В Україні продовжуються відключення споживачів через проблеми з постачаннями російського газу.
Як заявив сьогодні на брифінгу губернатор Одеської області Микола Сердюк, у зв'язку з проблемами постачання в Україну російського газу в Одеській обл. почалося відключення найбільших підприємств від газопостачання. "В першу чергу відключений ОПЗ - найбільший споживач газу в регіоні", - відзначив він. За словами, одеського губернатора, зараз розглядається питання відключення підприємств південних районів, в т.ч. міст Ізмаїл, Рені. Серед них - морський торговий порт Ізмаїла, паперовий-целюлозний комбінат, Українське Дунайське пароплавство. Якщо ситуація посилиться, можливі проблеми газопостачання житлових будинків, шкіл, дитячих садів і лікарень, заявив губернатор. Він відзначив, що південні райони області щодоби споживають 800 тис. куб м газу. Проте зараз вони позбавлені газопостачання від підземних газосховищ в Івано-Франківській і Львівській обл., і використовують тільки газ, що знаходиться в магістральному трубопроводі, що пролягає по території Одеської обл. "Його вистачить на 9-10 днів", - говорить М.Сердюк.
Тим часом, в Львові місцеві власті планують припинити подачу гарячої води для економії газу. За словами директора департаменту житлового господарства Львівської міськради Юрія Голеца, поки в місті всі будинки отримують тепло і гарячу воду, але через погані розрахунки за газ планується припинення підігріву води для споживачів. Борг теплопостачальних підприємств Львова за отриманий газ складає 44 млн грн.
А в Ялті подача гарячої води до житлового фонду вже припинена. Крім того, відключена подача газу споживачам промислової групи. Як заявив заступник міського глави Ялти Юрій Кириченко, метою таких заходів є забезпечення подачі тепла в будинки, лікарні, дитячі сади. "Якщо ситуація з постачаннями газу не покращиться – ми будемо змушені приймати ще жорсткіші заходи", - підкреслив Кириченко.
Аналогічна ситуація в Севастополі, де також повністю припинена подача гарячої води.
Проблеми з газопостачанням вже декілька днів спостерігаються і в столиці. Через двократне зниження тиску газу на київських ТЕЦ АК "Київенерго" змушена перейти на використання аварійного запасу мазуту для роботи станцій.
Нагадаємо, 11 грудня 2008 р. "Київенерго" тимчасово припинила гаряче водопостачання адміністративних будівель, житлових будинків в зоні теплопостачання ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Причиною цього стало обмеження газопостачання компанії унаслідок відсутності грошових надходжень від КМДА на компенсацію різниці між економічно обґрунтованими витратами на виробництво і тарифом на теплову енергію. Увечері 13 грудня НАК "Нафтогаз України" відновив подачу газу для підприємств житлово-комунального господарства Києва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас