Представник Єврокомісії: Перешкод для відновлення транзиту газу в ЄС нема — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представник Єврокомісії: Перешкод для відновлення транзиту газу в ЄС нема

Енергетика
1195
Протокол, запропонований Росією Європейській Комісії (ЄК) та Україні для підписання, є "темою вчорашнього дня", заявляє представник ЄК Ферран Тарраделлас Еспуні.
У п'ятницю в Брюсселі на прес-конференції він повідомив, що переговори з російською стороною відносно цього документа завершилися безуспішно, після чого відбулися інтенсивні консультації президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу і європейського комісара з енергетичних питань Андріса Пібалгса із представниками Росії та України.
За словами Еспуні, після цих консультацій "проблемні пункти" були виключені. "Відсутність підписаного документа не повинна бути основою для непоновлення постачання газу", - заявив він.
Разом з тим він не виключив, що документ, аналогічний запропонованому російською стороною, може бути підписаний у перспективі. "Але це - справа майбутнього. Головне зараз, щоб моніторингова місія почала роботу, а поставки газу були відновлені, насамперед, тим країнам, які постраждали найбільше", - сказав представник Єврокомісії.
Еспуні повідомив, що перша група із чотирьох спостерігачів уже прибула в Україну. Пізніше до неї приєднаються ще 18 фахівців, які в цей час проходять підготовку в Берліні. Ця місія буде працювати на кордоні України із РФ та України з ЄС.
Представник Єврокомісії підтвердив, що досягнуто усну домовленість із Росією відносно роботи моніторингової місії на існуючих умовах, які містять у собі також залучення представників РФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас