Швейцарський UBS закриває офшорні рахунки американських клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський UBS закриває офшорні рахунки американських клієнтів

Валюта
1659
Під тиском з боку федеральної влади швейцарський банк UBS повідомив про закриття офшорних рахунків, які ретельно оберігаються, своїх американських клієнтів, що потенційно дозволить їхнім секретам виповзти назовні, пише видання New York Times.
Цей крок, що ще зовсім недавно вважався неможливим через горезвісну швейцарську банківську таємницю, приведе до закриття близько 19 тис. рахунків, гроші з яких, як підозрюють американські прокурори, пройшли повз податкових інспекторів.
Головний банк UBS переведе ці активи в інші банки, в інші відділення UBS, безпосередньо на особистий рахунок власників швейцарських внесків або видасть чек на пред'явника, створивши в такий спосіб можливість для прокуратури докладно вивчити природу цих капіталів та установити факт ухилення від податків на території США.
Тепер американські клієнти зіткнулися із суворим вибором: вони можуть перевести в готівку свої кошти і, тим самим, насторожити фінансову владу, або ж не робити цього, що приведе до втрати капіталів, говорять експерти. Ще один варіант полягає в перерахуванні грошей на рахунки інших банків, але, за американським законодавством, будь-який трансфер вище $10 тис. повинен бути офіційно оголошений співробітникам мінфіну США.
"Ви можете взяти чек і викинути його в лісі або зберегти його де-небудь і, зрештою, не одержати нічого. Там нікуди сховатися", - поскаржився один із клієнтів UBS, що попросив не називати його імені у зв'язку з розслідуванням справи щодо ухиляння від сплати податків. За законом, американці можуть використовувати офшорні рахунки за умови їх розкриття і сплати податків. UBS, що вважається найбільшим приватним банком, заявив у липні, що може припинити надання американським клієнтам приватних офшорних банківських послуг, які не визнані мінфіном США. У свою чергу, прокурори підрахували, що за допомогою швейцарського банку заможні жителі США вивели від оподатковування не менше $18 млрд. або по $300 млн. на рік.
Крім того, оскільки обвинувачі стверджують, що деякі клієнти UBS не захотіли провести адекватного розкриття інформації в минулому або відверто брехали у своїх податкових деклараціях про наявність офшорних рахунків, влада може розглядати їх як об'єкти нового карного переслідування. Прокурори збираються звинуватити таких американців не тільки в ухилянні від сплати податків, але й у відмиванні грошей, що є набагато більш серйозним злочином.
Деякі податкові адвокати, посилаючись на недавню розмову з департаментом юстиції США вважають, що навіть ті клієнти, які передадуть свої активи на нові рахунки в банках Сполучених Штатів також можуть бути звинувачені у відмиванні грошей. "Будь-який рух грошових потоків від UBS куди завгодно ще може стати порушенням американських законів щодо відмивання грошей", - уточнив податковий адвокат Брюс Загаріс, що представляє інтереси декількох клієнтів UBS.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас