Президент зобов'язаний внести подання на звільнення Стельмаха з посади голови НБУ, переконаний віце-спікер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент зобов'язаний внести подання на звільнення Стельмаха з посади голови НБУ, переконаний віце-спікер

1834
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко переконаний, що президент Віктор Ющенко зобов'язаний внести подання на звільнення Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку України (НБУ) і на призначення нового керівника центробанку.
"Парламент зробив перший крок, висловивши недовіру голові Нацбанку і звернувшись у Генеральну прокуратуру перевірити факт можливої спекуляції з курсом долара. Я переконаний, що президент зобов'язаний подати подання на звільнення голови Нацбанку і призначення нового, і парламент оперативно вирішить це питання", - сказав Томенко під час інтернет-конференції в п'ятницю.
Як повідомлялося, на засіданні Верховної Ради в грудні 2008 року депутати заслухали питання, пов'язане з валютно-курсовою політикою в державі.
За результатами обговорення цього питання депутати прийняли постанову, у якій звернулися до президента із проханням звільнити Стельмаха з посади голови Нацбанку, а також звернулися в Генеральну прокуратуру із проханням перевірити факти, пов'язані з можливими спекуляціями на ринку валюти в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас