Китай підтримає свою авіаіндустрію, надавши нові податкові пільги і кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай підтримає свою авіаіндустрію, надавши нові податкові пільги і кредити

Казна та Політика
238
Китайський уряд має намір почати нові заходи щодо підтримки національної авіаіндустрії в умовах світової економічної кризи.
Пакет стимулюючих заходів для цієї галузі містить у собі надання податкових пільг авіакомпаніям на $360 млн. і кредитів на $26 млрд., які дістануться головному китайському виробникові повітряних суден, повідомляє Associated Press.
Рішення про податкові послаблення прийшло слідом за рекапіталізацією з боку уряду двох із трьох державних авіаперевізників, що зазнають проблеми через падіння кількості пасажирів. Відповідно до попередніх оцінок, у період із січня по листопад минулого року, китайські авіакомпанії втратили близько 7 млрд. юанів ($1,02 млрд.). У результаті влада вирішила виділити авіаперевізникам зі сходу та півдня країни близько 13 млрд. юанів ($1,9 млрд.).
Тим часом, група в складі 10 приналежних державі банків, підписала угоду з основною авіабудівельною корпорацією Китаю - Aviation Industry Corp. of China (AVIC), про виділення кредитної лінії в розмірі 176 млрд. юанів ($25,7 млрд.). Остання є співзасновником компанії Commercial Aircraft Corp. of China, що, за допомогою урядової підтримки, намагається конкурувати з американським літакобудівником Boeing Co. і європейською авіакосмічною корпорацією Airbus.
Керівництво AVIC заявило, що отримані кошти будуть використані для проектів компанії і її дочірніх підприємств, але ніяких деталей при цьому не розкрило. Фінансування місцевої авіапромисловості відбувається на тлі наполегливих прохань китайського уряду до основних авіаперевізників відмовитися від додаткових замовлень повітряних суден за кордоном цього року.
Перший китайський комерційний пасажирський літак, розрахований на 90 пасажирів, піднявся в повітря 2 місяці тому і, до 2014 року, AVIC розраховує випустити літак уже на 150 пасажирів. Тільки тоді компанія зможе скласти конкуренцію найсильнішим на цьому ринку - Boeing та Airbus.
Основні кошти, які будуть виділені китайській авіаіндустрії, надійдуть, у тому числі, і від найбільшого держбанку країни - Industrial & Commercial Bank of China Ltd. (ICBC). Такі банки як ICBC, China Construction Bank Ltd. і China Citic Bank Ltd., виділять по 30 млрд. юанів ($4,38 млрд.), а решта грошей надійдуть від більш дрібних кредиторів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас